Home Mladi su zakon! U toku završne aktivnosti na “Mladi su zakon” projektu “Inicijativom do omladinskog...

U toku završne aktivnosti na “Mladi su zakon” projektu “Inicijativom do omladinskog kluba“

56
0

U toku su završne aktivnosti na projektu “Inicijativom do omladinskog kluba“, koji sprovodi Udruženje “Inicijative mladih Opovo“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon“, a preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Cilj projekta je podsticanje aktivizma mladih i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, kroz aktivnosti uređenja i promocije prostora Omladinskog kluba u Opovu. Ovim projektom udruženje utiče na problem nedostatka sadržaja za mlade i nemogućnosti da kvalitetno provode slobodno vreme.

U okviru projekta udruženje je sprovelo volonterske akcije uređenja eksterijera, odnosno krečenja Kluba, kao i sređivanje unutrašnjih prostorija, u kojima je učestvovalo preko 30 volontera iz Opova.  U sklopu promocije projekta i Omladinskog kluba održan je turnir u basketu 3 na 3 + šutiranje trojki. Tokom javnog događaja učesnici i posetioci su informisani o postojanju Omladinskog kluba, u kom će mladi moći da se druže, umrežavaju, edukuju i volontiraju.