POSLOVI #ZA5 = BUDUĆNOST #ZA5

0
SHARE

Poslovi za5U okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“ koji je pokrenuo „Centar E8“ uz stratešku podršku „Unije srednjoškolaca Srbije“ kao odgovor na veliku stopu nezaposlenosti mladih (čak 43%), tokom decembra i januara biće organizovana interaktivna predavanja pod nazivom „Poslovi #za5“. Cilj ovih predavanja je da srednjoškolcima približe aktuelna i najtraženija zanimanja kako bi im se predstavile mogućnosti koje imaju na raspolaganju i pomoglo u njihovom daljem izboru i profilisanju.

 

Predavanja su podeljena u sedam tematskih celina koja za cilj imaju da predstave po 5 zanimanja iz oblasti komunikacija, marketinga, digitala, IT, prodaje, ljudskih resursa i bankarstva i finanasija. Srednjoškolci će imati priliku da se iz prve ruke informišu o modernim zanimanjima koja će im predstaviti mladi menadžeri i menadžerke velikih kompanija i organizacija.

Prvo u nizu predavanja odnosiće se na zanimanja iz oblasti komunikacija i biće održano 9. decembra u Impact Hub-u sa početkom u 19h. OtomekakoizgledabitimenadžerzaodnosesjavnošćuijavneposloveuvelikojkompanijigovorićeMilicaStefanovićizkompanijeCoca-Cola, dok ćeopozicijimenadžerazakorporativno-društvenuodgovornostgovoritiMarijaBeslaćizNordeus-a. Kakojetobavitisekomunikacijamaunevladinojorganizaciji, govorićeMarinaUgranić, menadžerkazakomunikacijuCentraE8, dok ćeobavljenjukomunikacijamauokviruagencijesrednjoškolcimoćidaseinformišuodNatalijeRacković, direktorkePRagencijeV+OCommunication.

Zainteresovani srednjoškolci mogu da se informišu o tačnom rasporedu predavanja, zanimanjima koja će biti predstavljena i predavačima na sajtu projekta www.buducnostza5.rs, kao i na sajtu „Unije srednjoškolaca Srbije“ www.srednjoskolci.org.rs. Mesta su ograničena, pa je prijavljivanje neophodno i može se obaviti na Facebook stranici projekta Buducnost za 5. Predavanja će biti organizovana svakog petka u decembru i svakog četvrtka u januaru na istom mestu i u isto vreme.

Projekat „Budućnost #za5“ podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Coca-Cola Fondacije.