Home [konkursi] GRANTED objavljuje konkurs pod nazivom Dobar dan za grant

GRANTED objavljuje konkurs pod nazivom Dobar dan za grant

44
0

Pozivamo organizacije civilnog društva da konkurišu za besplatnu stručnu podršku u razvoju i prikupljanju sredstava u trajanju od godinu dana!

GRANTED Centar za društveno odgovorni konsalting u okviru svoje socijalne misije, raspisuje prvi poziv pod nazivom Dobar dan za grant na osnovu koga će 3 odabrane organizacije civilnog društva (OCD) u periodu od godinu dana dobiti besplatnu stručnu podršku neophodnu za organizacioni razvoj i samostalno prikupljanje sredstava.

 

U svom dosadašnjem radu, prepoznale smo da je najveći izazov za OCD u Srbiji da iskorače do ispunjavanja kriterijuma neophodnih za apliciranje za evropske fondove. U isto vreme, broj manje zahtevnih konkursa se smanjuje, čime se organizacijama sužava prostor delovanja. Zato smo odlučile da ponudimo pomoć OCD u svim aspektima neophodnim za dobijanje prvog EU granta.

Šta nudimo

Nudimo intenzivan i individualan rad sa organizacijom, koji obuhvata različite usluge, a sve u cilju da odabrane OCD uvećaju svoj godišnji budžet i veštine do nivoa da mogu samostalno da konkurišu za EU fondove. Besplatne usluge koje konkurs nudi su:

– pomoć u prikupljanju sredstava (pretraživanje raspoloživih izvora finansiranja; unapređenje projektnih ideja i aplikacija; uspostavljanje partnerstava);

– obuke za pisanje projekata;

– podrška organizacionom razvoju.

Ko može da aplicira

Konkurs je otvoren za sve OCD registrovane u APR, koje su u prethodnoj godini imale budžet u rasponu od 30,000 – 60,000 evra.

Tematskih ni geografskih prioriteta nema.

Kako konkurisati

Potrebno je poslati Pismo o zainteresovanosti (max. 3 strane) do 1. novembra 2016. na ljilja@granted.rs ili mina@granted.rs koje bi trebalo da sadrži:

– kratku biografiju organizacije (misiju, najznačajnije realizovane projekte, ostvarenu saradnju);

– programske i finansijske prioritete za razvoj u narednih par godina;

– očekivanja od saradnje sa nama.

Kriterijumi u odabiru

Prilikom odabira, primenićemo sledeće kriterijume:

– potencijal organizacije da se razvija;

– dosadašnji rad i posvećenost ciljevima;

– realna potreba za podrškom.

Želimo uspeh svim zainteresovanim organizacijama. Ukoliko imate dodatna pitanja o uslovima konkursa, slobodno nam pišite.

* * *

GRANTED je preduzeće koje nudi usluge prikupljanja sredstava i pisanja projekata na lak, pristupačan i društveno odgovoran način. Više o našoj socijalnoj misiji pročitajte ovde.