Home [treninzi] POZIV za učešće na treningu „KOLIKO KOŠTA(M)?“

POZIV za učešće na treningu „KOLIKO KOŠTA(M)?“

52
0

Sedmodnevni trening namenjen je predstavnicima/cama organizacija  civilnog društva ili neformalnih grupa i za cilj ima osnaživanje  članova/ca organizacija civilnog društva i neformalnih grupa da  koriste veštine performansa ili kratke video zapise (snimke mobilnim  telefonima ili drugom jednostavnijom opremom), kako bi ukazali  na  neke probleme u društvu, kao i na negativne pojave koje primećuju u  samom civilnom sektoru. 

Trening se sastoji iz tri dela:
•    Na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže  potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaćemo o civilnoj  hrabrosti, (auto)cenzuri, etici, fašizmu, ekstremizmu, odnosu centara  moći i pojedinaca, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima…

•    Drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici  kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da povećaju  vidljivost i ukažu na izazove u društvu.
•    Na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće  izvedeni/prikazani 7.10.2016. u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu.

Nakon  treninga, u novembru/decembru, produkti će biti prikazani i u Pirotu i  Vranju (datum će biti izabran u zavisnosti od raspoloživosti  učesnika/ca) 

Vreme i mesto održavanja treninga: Trening će biti realizovan u periodu od 2-8. oktobra 2016. godine, u  Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima. 

Rok za podnošenje prijava je 20. septembar 2016 . godine. Prijavni formular i poziv možete preuzeti ovde.