POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Nemačkoj “Me & Migration” 27.07. – 10.08.2016

0
SHARE
mravecPozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu “Me & Migration” na koji kao partneri nemačke organizacije IBG  možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice.
Omladinska razmena će se održati u mestu Augsburg (Bavarija, Nemačka)  od 27.07. do 10.08.2016. (27. dolazni, 10. odlazni dan).
 
Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 18 do 28 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni učestvovaće i učesnici iz Španije (Katalonija), Češke, Nemačke, Francuske, Mađarske i Škotske. Svaka grupa će imati svog koordinatora. 
 
Učesnici će se baviti temama migracija, najpre razmenom iskustava i informacija o situaciji u zemljama iz kojih dolaze učesnici, stavovima mladih o migrantima, idejama za aktivnosti koje mogu služiti za integraciju migranata u zemljama u kojima se zadržavaju, a pored toga učesnici će pričati o iskustvima sa stereotipima koji se vezuju za migrante, azilante, izbeglice, kao i o govoru mržnje koji proističe ih tih stereotipa, kako ih prepoznati i kako na njih reagovati.
Učesnici će praktikovati svoje socijalne veštine, ići u studijske posete lokalnim inicijativama, ići na ekskurzije, učestvovati u radionicama i diskusijama, upoznati mnoge lokalne volotnere i mlade izbeglice, podržati organizaciju lokalnog mirtovnog festivala, a najpre učiti jedni od drugih u internacionalnom okruženju.
 
Detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima, mesec dana pre razmene. Do tada će se raditi na pripremi i planiranju puta. U prilogu možete pročitati nešto više o razmeni.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do utorka, 21. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE​.
 
Najkasnije 23. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
Za učešće osoba koje su maloletne, kao što je ovde slučaj, neophodno je da roditelji ili staratelji budu uključeni tako što će potpisati prijavni formular a za prelazak granice neophodno je priložiti Formular za saglasnost roditelja/staratelja za samostalno putovanje u inostranstvo koji se overava u Opštini. (Ovaj formular ćete dobiti od nas samo ukoliko budete selektovani). 
 
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačku. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni “Me & Migration” možete na se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs