Home [njuz] POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena / volonterski kamp u Nemačkoj

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena / volonterski kamp u Nemačkoj

26
0

stiahnuťPozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu / volonterski kamp “Better Together” na koji kao partneri nemačke organizije IJGD možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice. Omladinska razmena će se održati u Oberschleissheim-u (predgrađe Minhena) od 30. 07. do 14. 08. 2016.(30. dolazni, 14. odlazni dan).

Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 16 do 19 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni/kampu učestvovaće i učesnici iz Rusije, Španije, Italije i Nemačke. Svaka grupa će imati svog koordinatora. 

 

U periodu od dve nedelje, učesnici će razgovarati o ekološkim temama, interkulturnoj razmeni i socijalnoj inkluziji na radionicama, ali će i dizajnirati i praviti nameštaj zajedno sa izbeglicama starosti od 16 do 18 godina iz blizine omladinskog centra u kom je grupa smeštena. 

Poziv je otvoren za sve zainteresovane do četvrtka, 16. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom ovde​. 

Najkasnije 17. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 

 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 

Za učešće osoba koje su maloletne, kao što je ovde slučaj, neophodno je da roditelji ili staratelji budu uključeni tako što će potpisati prijavni formular a za prelazak granice neophodno je priložiti Formular za saglasnost roditelja/staratelja za samostalno putovanje u inostranstvo koji se overava u Opštini. (Ovaj formular ćete dobiti od nas samo ukoliko budete selektovani). 

Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 

Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.

Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo ove prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.

 

Za dodatne informacije o razmeni – “Better Together” možete se obratiti Ivi Tašić: Mob: +381 69 1773712, eMail: iva.miroslav@gmail.com ili Mladim istraživačima Srbije. 

 

Erasmus+ Youth Exchange/Workcamp

“Better Together”

Munich, July 30 th – August 14 th 2016

The “Better Together!” Youth Exchange programme/Workcamp consists of 2 parts. Your group leaders will conduct workshops on environmental themes, intercultural exchange, social inclusion and other topics. However, for the rest of the day you'll be planning out and then building solid-wood furniture with refugees under the age of 18, who are staying on the grounds of the “Jugendbegegnungsstätte am Tower” youth centre. You will learn how to handle many different tools and will be accompanied by the managers of JBS. The workshop has a large terrace, so that you can work outside a lot if the weather is nice. The furniture will be donated to the refugees; housing and for the school center is developing. The youth centre has been open since 2010 and is an educational establishment owned by the Munich district youth association. Through their work in the fields of political, cultural and intercultural education, they contribute the support and promotion of a peaceful co-inhabitance throughout Europe and the whole world.

Accommodation:

You will be staying in the main building of the “Jugendbegegnungsstätte am Tower” youth centre. Participants will be in charge of preparing the food for each other, with the material provided. Oberschleissheim, suburbs of Munich (20 minutes by subway from the city center)

Nearest Train Station: Munich Central Station

Nearest Airports:

270 EUR for participants traveling from Russia

170 EUR for participants traveling from Serbia and Spain

80 EUR for participants traveling from within Germany